Шок и ужас в БСП! Корнелия Нинова „попари” структурите  в Кюстендилска област

   Лидерът на БСП Корнелия Нинова буквално „попари” структурите си в Кюстендилска област, след като  на проведено  заседание на Изпълнителното бюро на БСП определи списък с водачи на листите за парламентарните избори. Водач на листата на червените в област Кюстендил  ще бъде Румен Георгиев. Георгиев  е депутат в настоящото Народно събрание избран от  листата на „БСП за България” от 23 избирателен район София-1 . Той няма никаква връзка с партийните организации в област-Кюстендил, като  още днес местните социалисти го определих като  „парашутист, който е спуснат отгоре” в листата на Коалиция за България в областта. Само преди няколко дни,  по време на заседание на Областния съвет на БСП членове на съвета настояха пред Нинова  листата в областта да бъде оглавена от местен човек, за да може ръководства, симпатизанти и избиратели да бъдат мотивирани за спечелването на предстоящите парламентарни избори. В противен случай те предрекоха отказ за работа и отлив на членове от редиците на партията Столетница.  Още тогава К. Нинова отговори уклончиво на поставения ултиматум и дори напусна видеоконферентната връзка, без даде ясен отговор на поставеното условие. Тя даде ясен знак да се разбере, че водачите на листи ще бъдат определяни лично от нея и Изпълнителното бюро и няма да позволи външно вмешателство и съвети от собствените си съпартийци. 
   Днес минути след като се разбра, че Румен Георгиев е водач на листата на БСП в област Кюстендил, червените в областта предрекоха пълен крах  на БСП в битката  на предстоящите избори. „ Едва ли някой ще бъде мотивиран да работи за БСП при това условие. Нинова пропусна уникалния шанс за добър резултат след като двете най-големи организации в Кюстендил и Дупница негласно се бяха обединили около кандидатурата на банкера Бойко Клечков от Кюстендил. Той събра и най-много гласове за председател на Областния съвет на БСП. Ползва се  от широката подкрепа на членове, симпатизанти и съмишленици в цялата област.Всички щяха да работят за него”, коментираха хора от кухнята на партията. 
   С  кандидатурата на Румен Георгиев,  Нинова нанесе втори пореден удар на червените в област Кюстендил, след като на предишните избори постави за водач Валери Жаблянов. Социалисти от областта коментираха, че лидерът на БСП К.Нинова доказа с действията си, че иска да загуби предстоящите избори. Тя потвърди появилите се в публичното пространство твърдения, че се обгражда с определен кръг от хора, с които гонят собствени и лични цели, споделят разочарованите днес симпатизанти на Столетницата.  
   Румен Георгиев е родом от Враца .Той е роден на 19.04.1969 год. По професия е агроном,  икономист.В страницата на Народното събрание е посочено, че владее само руски език.Член е на групите за приятелство с Виетнам, Русия, Китай, Венецуела,Република Северна Македония и  Сърбия. Участва в комисиите по околната среда и водите и земеделието и храните.