Седмицата започва със слънце, слаби валежи и до 27 градуса в петък

   Седмицата започва със слънчево време, по-късно през деня облачността ще се увеличава от югозапад. Ще духа слаб до умерен южен вятър.

Максималните температури ще бъдат между 16° и 21°, в София - около 18 градуса, според прогнозата на НИМХ.

Слънце ще грее и в планините, на 1200 метра термометрите ще се качат до 12°, а на 2000 метра - около 3 градуса.

Слънчево, но с по-ниски температури в сравнение с вътрешността на страната ще е край морето - между 11° и 14° на брега, а сред вълните от 2 бала - до 7 градуса.

Утре облачността ще е по-често значителна, на отделни места в Южна България и планините ще превали слаб дъжд. Минималните температури ще са между 3° и 8°, а максималните - между 16° и 21°, по Черноморието 10°-14°.

През следващите дни вятърът ще е от юг-югозапад, в сряда до умерен, в четвъртък и петък в Източна България и северно от планините до силен. Облачността ще е променлива, често значителна, ще има и слаби валежи от дъжд, през нощта срещу четвъртък в югозападните райони, в четвъртък и петък и в останалата част от страната. Температурите ще се повишат, в петък максималните в по-голямата част от страната ще са между 22° и 27°.

В събота и ще преобладава облачно време, валежи ще има на повече места в страната, ще са повече и по количество. Дневните температури ще се понижат с 4-5 градуса. В неделя температурите ще се понижат още и максималните няма да надхвърлят 20°. Облачността ще е променлива, все още на отделни места ще има слаби валежи от дъжд.