Само по два са новите случаи на Ковид-19 в Дупница, Рила и Бобошево

   Лица, с положителни проби за Ковид-19 през изминалите три дни – от 29 до 31 януари, има в общините Кюстендил, Дупница, Рила и Бобошево, съобщават от Областния кризисен щаб. Само по два са новите случаи в Дупница, Рила и Бобошево, а в община Кюстендил са 69.
   В Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница са хоспитализирани трима души. В рамките на днешния ден предстои да бъдат изписани двама от тях.
   Към днешна дата 33-ма са хоспитализираните в Ковид отделението на болницата в град Кюстендил. Един е интубиран и в реанимация, останалите пациенти са предимно на кислородна терапия и в средно тежко състояние.
   Осем души са настанени за лечение в Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“, град Дупница. Всички пациенти са на кислородна терапия, като половината са в по-тежко състояние.
   В събота, на 30 януари, е починал 66-годишен мъж от община Кюстендил. Лицето е имало придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб поднася искрени съболезнования на семейството и близките на починалия.