Съдът разпореди повторно преброяване на бюлетините от две секции за балотажа за кмет на Дупница

   Заседание по делото срещу резултатите от балотажа за кмет на Дупница бе проведено днес. Административен съд – Кюстендил разпореди да се преброят ръчно бюлетините в 5-а и 19-а секция, където протоколите са били подписани с особено мнение от членове на секционните комисии. Ръчното преброяване ще извърши съдията по делото Иван Демиревски, стана ясно на днешното заседание.

   Припомняме, че делото бе образувано по жалба на Първан Дангов, в качеството му на кандидат за кмет на Община Дупница, издигнат от Коалиция “БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“. Делото е срещу решение на Общинска избирателна комисия-Дупница, с което на втори тур е обявен за избран за кмет Методи Чимев, издигнат от партия ГЕРБ. В подадената жалба са изложени възражения за незаконосъобразност на решението, поради допуснати съществени нарушения на изборното законодателство, неспазване на  установената форма, противоречия с материално-правните разпоредби и несъответствие с целта на закона.

   На заседанието днес се явиха Първан Дангов, общинският и областен председател на БСП Станислав Павлов и Атанас Атанасов от предизборния щаб. Решението на съда се очаква в сряда.