С момиче посрещаме Новата 2021 година, с мъжка рожба изпратихме старата година в Дупница

   Момиче е първото бебе на Дупница през Новата 2021 година. Бебето е родено навръх 1 януари и е с манекенските мерки от 48 см. и 3, 150 кг. То е проплакало в Родилно отделение на Общинската болница „Св.Иван Рилски” в Дупница и носи името Изабел. Това е трето дете в семейството. Майката наскоро се е завърнала от Испания, предпочитайки да роди в родния си град. Двамата родители на детето живеят в Гиздова махала в Дупница. 

   На 2 януари в родилното е проплакало още едно момиченце, което носи името Диана. То тежи 3 кг. и е с дължина 49 см. Родителите са от Дупница и живеят на ул. „Отец Полихроний”. Последното родено през за изминалата 2020 год. бебе е момче. То ще се радва на прекрасното българско име Борил. Майката и бащата на момченцето са от Самораново. 

   Всички бебета и майки са в отлично здраве, увериха дежурните акушерки в Родилно отделение на Общинска болница „Св. Иван Рилски”. 

   През изтеклата 2020 година в Родилно отделение на МБАЛ „Св. Иван Рилски” са се родили 189 деца, граждани на Дупница.От там отчитат ръст на ражданията, спрямо предходните години. В частната болни;а „Св.Иван Рилски 2003” не е имало раждания в дните около Нова година.