Радослава Чеканска и кандидатите за депутати от листата на ГЕРБ-СДС с инициатива за 24 май

Любими откъси от произведения на български автори ще четат кандидатите за народни представители от листата на ГЕРБ-СДС в Дупница. Инициативата е на депутатът Радослава Чеканска и цели, стимулиране на четенето и отдаване на заслужено уважение към българските автори. Събитието ще се проведе идната събота при Часовниковата кула в Градската градина.Всеки, който желае може да подпомогне инициативата за обогатяване на книжния фонд на местните читалища. 

„В навечерието на Деня на светите братя Кирил и Методий, българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, Ви каня да бъдете част от инициативата „Прочети любим откъс от български автор и подари книга на читалище в областта”.

Заедно с колегите кандидати за народни представители от листата на ГЕРБ-СДС в 10-МИР Кюстендил, местни общественици, преподаватели, писатели и приятели ще прочетем откъси от любими български произведения. 

Избрахме за място обичаната от поколения дупничани Градска градина и пространството в близост до Часовниковата кула.
 
Нашата цел е да отдадем своето заслуженото уважение към българските класици, авторите на съвременна българска литература и всички хора, които носят в сърцата си пламъка на просвещението. 

Подкрепяйки инициативата, ще подпомогнете и за обогатяването на книжния фонд на читалища от областта.

Вярвам, че пътят на стабилна България в сигурна Европа започва от образованието!”, сподели от своя профил организаторът на проявата Радослава Чеканска. 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!