Промяна на местата за гласуване предизвика възмущението на десетки дупничани от района на гарата

Промяна в изборните секции в Дупница предизвика объркване и възмущението на десетки граждани, решили да упражнят правото си на вот в горещия неделен ден.  

Само в рамките на няколко минути, пред вратите на секции с номера 43, 44, 45 и 46 при жп гарата се струпаха множество хора  от квартала, които бяха неприятно изненадани от новината, че секциите, в които гласуват от години са преместени за настоящия вот. 

„Как може такова нещо? От години гласуваме тук. Като е преместено е трябвало да се направи разяснение в квартала, да се разлепят обяви.Не е нормално да дойдем до тук, за да разберем, че секциите ги няма и са в Паисий.”, споделиха недоволни от решението на дупнишката управа за промяна на местата за гласуване. 

„От сутринта седя на прозореца и упътвам хората. Идея си нямате колко възрастни дойдоха рано сутринта, защото е по- хладничко. Гледат и се въртят, а после си тръгват ядосани. Аз живея в този блок от години и винаги сме гласували в жп секцията. Не знам кои условия са лоши, но тук има тоалетна и вода. Отсреща на гарата има павилиони и всеки може да отиде да си вземе храна.Има пейки, където да поседнеш под дърветата. Не разбираме защо разкарват хората.Сигурно е по-горещо вътре, не знам…”, обясни живуща в отсрещния блок.

Жената смята да прекара неделния ден на терасата, за да бъде в помощ на съкварталците си и да ги насочва в посока училище „Паисий Хилендарски”, където ще могат да упражнят своя вот. 
„Лошото е, че повечето се отказват. Прочетат надписа, теглят една майнина и си тръгват”.

С категоричното мнение, че това е начин да бъдат отказани от гласуване бе и дупничанин, който превозваше възрастен човек.

„Искат да си останат същите и да ни откажат. Това са направили. Откакто се помним-гласуваме тук. Возя и баща ми, защото въпреки възрастта му иска дереджето да се промени. И ето ти ново 20-сет. Идваме и секцията я няма.Е това какво е? Защо кметът не съобщи навреме? Така не се правят тези неща. Разкарват хората в горещината…Простотиите съпътстват целия ни живот”, заключи разгневен мъжът. Той също сподели, че няма да се разкарва повече и ще се приберат вкъщи. 

Припомняме, че секции с номера 43 и 44, които се намираха в стола на депото също  са преместени в СЕУ „Св. Паисий Хилендарски“, а секции с номера 45 и 46 от жп секцията са преместени в ОУ „Св. Климент Охридски“. Промяната на местата за гласуване се налага заради лошите условия, в които работи СИК в тези четири секции, гласи съобщението на община Дупница.