Присъди от по 3 месеца затвор и глоба за двама дупничани хванати с наркотици

   Районен съд – Дупница наложи наказания: „Лишаване от свобода“ за срок от 3 месеца, което да се изтърпи при първоначален „общ“ режим и „глоба“ в размер на 1000 лв., по отношение на обвиняем за държане на високорискови наркотични вещества. Съдът, под председателството на съдия Страхил Гошев одобри, след промени постигнатото  споразумение между районна прокуратура и защитата на обвиняемия Венцислав К., като към предложеното наказание „лишаване от свобода“ добави изрично налагане и на кумулативно предвидената „глоба“ за това престъпление.

Обвиняемият, който е осъждан се призна пред съда за виновен в това, че на 17.11.2021 година, в гр.Дупница, в апартамент е държал, без да притежава надлежно разрешително 0.83 грама амфетамин, на стойност 24.90 лева, както и в гараж прилежащ към горепосочения апартамент - 0,2 грама кокаин, на стойност 25 лева и 0.08 грама амфетамин, на стойност 2.40 лева или наркотични вещества на обща стойност 52.30 лева.

От така определеното наказание „лишаване от свобода“, следва да бъде приспаднато времето, през което обвиняемият е бил задържан с мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по настоящото досъдебно производство. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

РС – Дупница, под председателството на съдия Гошев одобри споразумение и наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 месеца, което да се изтърпи при първоначален „строг“ режим, както и „глоба“ в размер на 1000 лева, по отношение на обвиняемия Ангел М. от Благоевград. Той се призна за виновен в това, че на 13.06.2021 година, в сграда на Затворническо общежитие – село Самораново, в себе си / в бельото си /, без надлежно разрешително е държал високорисково наркотично вещество – 2,7 грама хероин на стойност 243 лева и 0,35 грама – фентанил, на стойност 12,55 лева или наркотични вещества на обща стойност 255.25 лв. Определението е окончателно.