Председател на Областния съвет на БСП избират социалистите днес

   Председател на Областния съвет на БСП- Кюстендил ще избират социалистите. Днес ще се проведе първото заседание с новите членове на областния съвет. До момента поста заемаше Станислав Павлов. Днес той ще номинира Бойко Клечков за ръководната длъжност. Клечков е председател на общинската структура на червените в Кюстендил. Областният съвет на БСП, заедно с Изпълнителното бюро на Столетницата имат определящо значение при подреждането на кандидат-депутатската листа в областта за предстоящите парламентарни избори. Първото място в листата ще утвърди ИБ и лично председателят на БСП –Корнелия Нинова. Останалите три мандата в Кюстендилски избирателен район ще бъдат утвърдени от членовете на Областния съвет на БСП-Кюстендил.  В девет общини в областта текат номинации за депутатската листа.
   Настоящият народен представител Д-р Иван Ибришимов, председателят на областната структура Станислав Павлов, председателя на БСП Дупница Александър Анин и общинския съветник Бойко Христов са номинираните в Дупница. Те са получили 50 плюс 1 гласа от общия брой членове участвали в гласуването. Сред номинираните подадат имената още на екскмета на Дупница Първан Дангов, председателя на младежката организация Габриела Златанчева, общинския съветник Ивайло Петров и др.
   Листата на БСП в Кюстендилска област ще стане ясна след 10 февруари, когато трябва да приключи процеса по номинации за НС в общинските структури по места. Тя ще бъде утвърдена след заседание на Областния съвет на БСП .Окончателният вариант ще определи  председателят К.Нинова и  Изпълнителното бюро на червените.