Предколедни подаръци получиха деца с увреждания от Дупница

   Момичетата и момчетата от Центъра за настаняване от семеен тип „Надежда“- Дупница, посрещнаха д-р Елеонора Лилова, председател на Държавната агенция за закрила на детето и дупничанката д-р Теодора Иванова, главен секретар на Агенцията. Повод за посещението бе настъпването на Коледните и новогодишни празници.

   Децата предизвикаха много усмивки и положителни емоции с тържествена програма, която представиха пред представителите на Агенцията, заместник-кмета Крум Милев, Виолина-Ал Хадж Ахмад, директор на Дирекция „Социално подпомагане” в Дупница и други. Освен, че получиха спални комплекти за всяко дете и подаръци за Коледа, децата живеещи в услугата запознаха гостите и с техните мечти и таланти. Събитието е част от кампанията „Истинското богатство за човека е доброто, което е сторено за другия“. Момичетата и момчетата от Центъра получиха и книги с послания от учениците от пловдивското ОУ „Екзарх Антим Първи“.

   Капацитетът на Центъра в Дупница е за 14 деца и младежи с увреждания и в момента точно толкова са настанени там, като за тях се грижат 12 специалисти.