Посрещаме студена и ветровита седмица, затопляне в четвъртък

   В понеделник минималните температури ще са между минус 7° и минус 2°, в София около минус 6°. Преди обяд ще е предимно слънчево. След обяд облачността ще се увеличи, но валежи са малко вероятни. Ще продължи да духа до умерен, в района на Родопите и временно силен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 5° и 10°, в София около 5°.

Във вторник ще бъде предимно облачно, на места, повече в Южна България и Старопланинската област ще има слаби валежи от дъжд и сняг. Вятърът ще е до умерен, в Южна и Източна България до силен от североизток. Минималните температури ще са между минус 2° и 3°, а максималните - между 4° и 9°, в западната част от Дунавската равнина до 10°-12°. 

През нощта срещу сряда валежите ще спрат, а в сряда и облачността ще се разкъсва и ще намалява. Вятърът ще отслабне, в западната половина от страна в много райони ще стихне. 

От четвъртък до края на седмицата вятърът ще е със западна компонента, слаб до умерен, в събота временно ще се усили. Ще преобладава слънчево време и бързо ще се затопли. 

Минималните температури ще са близки до 0°, а максималните - около 15°, на места в Дунавската равнина и Горнотракийската низина и до 18°-19°. По-значителни увеличения на облачността и на места слаби валежи от дъжд ще има в петък над Източна България, а в неделя над Югозападна.