Понеделник идва с разкъсана облачност, слаб дъжд, а в планините сняг

   Днес преди обяд над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево. От югозапад ще започне ново увеличение на облачността, след обяд на отделни места в Югозападна България ще превали слаб дъжд, в планините– слаб сняг. Вятърът ще отслабне, в Дунавската равнина преди обяд все още ще е умерен. Минимални температури - между минус 1° и 4°; максимални – между 10° и 15°.

Над планините облачността ще е по-често значителна, в масивите от Западна България със слаби валежи от сняг, под 1000 метра – и от дъжд. Ще духа умерен, по билата и силен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра около минус 4°.

Във вторник преди обяд все още на отделни места в Южна България ще има слаби валежи от дъжд. След обяд валежите навсякъде ще спрат, а облачността ще се разкъса и до вечерта ще намалее. Минималните температури ще са между 1° и 6°, а максималните - между 13° и 18°. 

В сряда времето ще бъде предимно слънчево и почти тихо, дневните температури ще се повишат с 4-5 градуса. В четвъртък облачността ще се увеличи, отначало в Западна България, а по-късно и на изток на много места ще има краткотрайни валежи, след обяд с гръмотевици.