Подменят водопровода по улица „Велико Търново”

   Подмяната на водопровода по улица "Велико Търново" в Дупница ще продължи най-късно до средата на април, информират от общинска администрация. Проверка на ремонтните дейности направиха днес кметът Методи Чимев, заместникът му Крум Милев и служители от транспортния и строителния отдел на Общината. „Минимум 20 дни ще са необходими за ремонта по улица "Велико Търново", като ще се наложат спирания на водата. След това ще се продължи с подмяна на останалата част от водопровода по улица "Бузлуджа", обясни кметът Чимев. 

Както е известно, по тези улици, както и други в обхвата на проекта "Интегриран градски транспорт" се подмениха и продължават да се подменят водопроводи и канализация със средства, които Община Дупница осигури допълнително от държавния бюджет. 

   От днес в района на бившите казарми, където бяха изградени "Социалните жилища" пък започнаха и подготвителните дейности за стартиране на надземните ремонти. Община Дупница включи квартала в мащабния проект, който повече от 2 години не успяваше да стартира заради "фирма-фантом", която обжалваше процедурата и бавеше стартирането. Проектът включва няколко километра преасфалтиране, изграждане на тротоари и други. Кметът Методи Чимев изрази задоволство от свършената работа до момента на фирмата-изпълнител, която изгражда, а от днес и асфалтира улица "Отовица". От думи на Методи Чимев става ясно и че общинските служители подготвят документите и за обществените поръчки за улиците, които попаднаха в списъка с капиталови разходи и които ще бъдат изцяло ремонтирани. Предвижда се и подмяна на стария водопровод.