Пътят към детската градина в с. Бистрица се оказа предизвикателство за майките

   Заледяване в района на детската градина в село Бистрица затрудни майки, сблъскали се с проблема сутринта, когато тръгнали с децата си към забавачката. На улицата при детската градина не е опесъчено, пързаля се и сутринта щяхме да се изпотрепем, оплака се млада жена в социалните мрежи в Дупница.
   Кирил Огненски бе категоричен, че в района е било почистено. „Още вчера рано сутринта бе почистено. В 5 часа бях по улиците. Днес към 8, 30 часа минах лично с джипа. Изпратен е сигнал и до директорката на детската градина, тя ми се обади и отидох на място. Чисто е. В района съм оставил и няколко купчинки с пясък, ако поднесе някой, да го ползва. Обадих се и в общината и към 9 часа дойдоха от фирмата. Оплакването е от една майка, а там са 90. Ядосвам се, защото правим всичко възможно да поддържаме улиците чисти. Тук и в момента вали. Зима е все пак. Вероятно колата на тази жена е поднесла. Има неподготвени хора за зимата. Там има и друга улица, която не е толкова стръмна и по-лесно се шофира. Там имаше паркирана кола. Помолих шофьора лично да я премести, за да не пречи”, каза Огненски.
   „Спокойно е, няма проблем със снега. Пътищата и улиците са проходими. Дежурната кола е обиколила и там, където има нужда, е обработено със сол. За момента няма и сигнали, с изключение на този в Бистрица и колегите ще отидат”, обясни Светослав Чушев.