Патриотичният 4 в клас на ОУ „Неофит Рилски” в Дупница обра аплодисментите във ФБ с рецитал за Левски (+ВИДЕО)

   С богата литературно-музикална програма учениците от 4 В клас на училище „Неофит Рилски” в Дупница почетоха паметта на Васил Левски -Дякона. „Радвам се, че в моят клас децата са истински патриоти и за много кратко време успяха да се подготвят за отбелязването на 148-та годишнина  от обесването на Дякона”, сподели класният ръководител Елена Виденова. 

Инициативата е съвместно с читалище „Пейо Яворов” в ж к Бистрица, които традиционно работят и участват в общи инициативи с ОУ „Неофит Рилски”. Тази година от читалището бяха подготвени въпроси за викторина, свързани с живота и делото на Васил Левски. Няколко дни преди днешната програма, децата от 4 в клас успяха да подредят и два тематични къта в своята класна стая с портрети на Дякона. „Истината е, че децата направиха всичко с голямо вълнение и любопитство. Едновременно рисуваха и се подготвяха за въпросите от викторината, както и настоящата програма. Те са истински патриоти! ”, разказа Елена Виденова. 

В подготовката на учениците  участва и музикалният педагог и диригент Таня Камбурова, която работи като преподавател по музика в училище „Неофит Рилски”. Учениците обраха аплодисменти и овации в онлайн пространството, разпространявайки видео от програмата. От учебното заведение съобщиха, че се подготвят за новия прием на ученици през настоящата 2021/ 2022 година.  Голямото вълнение е свързано с подготовката и разкриването на паралелки по изкуства.