Първи предизборни престрелки! ДПС с претенции към председателското място в състава на РИК-Кюстендил

    По време на днешните консултации при областния управител Виктор Янев политическите партии и коалиции не постигнаха съгласие за състава на Районната избирателна комисия в Кюстендил. Предложението за председателско място бе на ПП ГЕРБ, партия ДПС от своя страна също поиска да има председателско място. Венцеслав Мехаджийски бе предложен от ГЕРБ, а Десислава Златкова от ДПС. За секретар Коалиция „БСП за България“ предложи Симеонка Манова, а за зам.-председател от Коалиция „Обединени патриоти“ предложиха Силвия Петрова. 

   „В протокола ще бъдат представени всички становища и предложения на политическите партии и коалиции. Той ще бъде изпратен до Централната избирателна комисия, която ще се произнесе с решение по отношение състава на РИК – Кюстендил за предстоящите парламентарни избори“, коментира областният управител Виктор Янев. 

   Районната избирателна комисия в Кюстендил е 15-членна, като съотношението между парламентарно представените партии е: ПП ГЕРБ – 6 члена, коалиция „БСП за България“ – 4 члена, партия ДПС – 2 члена и по 1 член от коалиция „Обединени патриоти“, партия „Воля“ и Коалиция „Демократична България – Обединение“.