Парите за спортните клубове в Дупница ще гледат на сесия на Общинския съвет

   Редовно заседание ще проведе Общински съвет-Дупница на 28-ми февруари, петък, от 10 ч. На него местният парламент ще разгледа докладна относно разпределението на одобрените от бюджета средства за спортните клубове. За утвърдения от кмета спортен календар за общински спортни мероприятия са предвидени 10 000 лева. Според предложението, футболните отбори на селата Джерман, Крайници, Яхиново и Самораново ще получат по 3500 лева. Предвидено е Клубът на ветераните-спортисти „Марек” да получи 1000 лв. За Волейболен клуб „Марек Юнион - Ивкони” е предвидена субсидия от 3018 лв. За клуба по тенис на маса „Марек 76” – 5207 лв., за Спортен клуб по кикбокс „ Патриот” – 6021 лв., за Спортен клуб „Схаги” – 1567 лв., за клуба по бадминтон „Победа” – 7520 лв., за клуба по таекуондо „Гладиатор” – 18 049 лв. Субсидията определена за клуба по борба „Спартак” е 1000 лв., за клуба по силов трибой „Марек 13” е 1542 лв., за клуба по тенис на маса „Марек –Дигеста” е 11 646 лв., за клуба по авиомоделизъм „Икар” е 1035 лв., за клуба по борба „Дупница” е 2206 лв. и за Клуба по бейзбол и софтбол „Ейнджълс” е 4189 лв.

   Общински съвет-Дупница ще разгледа и докладната относно предложените промени в транспортната схема на автобусна линия номер 5. Както първи съобщихме, предвижда се разкриването на допълнителна линия № 5А, както и намаляване броя на курсовете по линия номер 5.

   Местните парламентаристи ще гласуват и предложение за закриване на Дома за деца лишени от родителска грижа „Олга Стоянова”, считано от 1-ви април. Предприетите мерки са в изпълнение на Актуализирания план за действие за изпълнение на Националната стратегия „Визия за деинституционализация на децата в Република България”. Предвижда се в средата на месец март да бъдат  разкрити двете нови социални услуги "Център за настаняване от семеен тип за деца" с капацитет 12 места и "Преходно жилище за деца от 15 до 18-годишна възраст" с капацитет 8 места. Именно там ще бъдат настанени децата от дом "Олга Стоянова".