Парад на американските автомобили в Дупница!

Национален автомобилен клуб „Форд Мустанг България“  организира  „Парад на американски автомобили - Дупница“. Той ще се проведе на 28.04.2023г.(неделя), на площад "Свобода" .

Парадът е посветен на отбелязване на 60 годишен юбилей на Форд Мустанг. Жителите и гостите на града ще могат да видят редки и екзотични американски автомобили от всички епохи, някои от които уникални за България и Европа. Организаторите на парада гарантират  присъствието на над 100 американски коли. 

„Избрахме Дупница заради установените  вече традиции. Градът е известен с богата си автомобилна култура. Също така имаме амбиция таз годишното изданието на ежегодния американски автомобилен фестивал, отново да се проведе на летище „Крайници“, където беше и през 2023 година”, споделят от  национален автомобилен клуб „Форд Мустанг България”.

Пристигането на автомобилите на площад „Свобода” ще започне след 10.30 часа, а изтеглянето на автоколоната ще бъде в 14.00 часа. Събитието ще бъде открито с тържествен водосвет за здраве и безавариен сезон от архиерейски наместник, ставрофорен иконом  Георги Паликарски. За озвучаването и доброто настроение  на всички  ще се погрижи DJ Боби Коларов.