Откриват лятното кино в Дупница с „Центурион”

   Лятното кино в барбекю-зоната на парк "Рила" край Дупница се открива тази събота. В продължение на два месеца безплатно ще бъдат прожектирани някои от най-касовите филми. Кино под звездите се прожектира в Дупница вече 6-а година.

   Откриването е на 13 юли от 21,30 часа с историческия екшън "Центурион". Легендарният Девети легион навлиза на север в земите на жестокото племе на пиктите. Водени от генерал Вирилус (Доминик Уест„300”), римските воини имат за цел да убият лидера на врага Гурлаком. Неочаквано легионът попада в засада, подготвена от безмилостния враг. В жестоката битка загиват всички легионери, с изключение на седем, между които и центурионът Куинтас (Майкъл Фасбендър „300”). Генерал Вирилус е взет в плен. Сега седемте воини, начело с Куинтас, трябва да навлязат дълбоко във вражеска територия, за да спасят генерала си, щурмувайки лагера на пиктите... Зрелищен исторически епос, комбинация между  „Крал Артур”, „300” и „Гладиатор”.

   Следващата прожекция е на 17 юли с приключенския филм "Кралството на викингите", а на 19 юли е комедията "Пълен т*шак" с участието на Джерард Бътлър, Холи Бери, Ричърд Гиър, Ума Търман и други. На 20 юли е предвидено излъчването на култовата екшън-комедия "Дим да ни няма" с участието на Джеки Чан, Джони Ноксвил и други.