Още нагоре ! 181 са хоспитализираните с COVID в област Кюстендил, почти всички- на кислород

   14-дневната заболяваемост е 1043,57 на 100 хил. души население. Новите положителни проби за Ковид-19 през изминалото денонощие в областта са общо 124. Новозаразени лица има в общините: Кюстендил – 58, Дупница – 44, Бобов дол – 10, Сапарева баня – 5, Невестино – 4 и Бобошево – 3, информират от Областния оперативен щаб.    

В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“, град Дупница са настанени за лечение 52-ма пациенти. Един от тях е в реанимация. Има 45 души на кислородна терапия, като 15 от тях са в по-тежко състояние. 

Към днешна дата в Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в град Кюстендил са хоспитализирани 73 души. Шестима от тях са на интензивно лечение, останалите са предимно на кислород и в средно тежко. 

В Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница са хоспитализирани 56 души. Трима пациенти са в реанимация и интубирани, а на кислород и в средно тежко състояние са 26 лица. 

 През изминалото денонощие има починали четирима души: 73-годишна жена от община Кюстендил; 82-годишен мъж от община Невестино; двама мъже на по 77 г. от община Дупница. Лицата не са били имунизирани. Трима от тях са имали придружаващи заболявания. Областният оперативен щаб поднася искрени съболезнования на семействата и близките на починалите. 

 По данни на Регионалната здравна инспекция през вчерашния ден в област Кюстендил са се имунизирали 142 души, като лицата със завършен ваксинационен цикъл на територията на областта са 27 673. Общо поставените дози за цялата ваксинационна кампания са 51 417.