Осъдиха Емил Т. от Дупница за съвкупление с 13 годишна

   Районен съд – Дупница призна 42- годишен дупничанин за виновен в това, че на 02.07.2019 г. в гр. Дупница, като пълнолетно лице, без да е сключило граждански брак е заживял съпружески с лице от женски пол, ненавършило 16 годишна възраст – Р. М. – престъпление по чл. 191, ал.1 от НК. Съдът го осъжда и му налага наказание „лишаване от свобода” за срок от 6 месеца, както и наказание "обществено порицание", което да се изпълни чрез обявяване на присъдата на информационното табло в община Дупница, за срок от 1 месец.. На основание чл. 66, ал. 1 от НК отлага изтърпяването на така наложеното наказание „лишаване от свобода“, за срок от 3 години.

Районен съд – Дупница призна подсъдимия Емил Т. за виновен и в това, че на неустановена дата, в периода от 02.07.2019 г. до 06.07.2019 г., в гр. Дупница, се е съвкупил  с лице, ненавършило 14 годишна възраст – Р. М., на 13 години, доколкото извършеното не съставлява престъпление по чл. 152 от НК / изнасилване / - престъпление по чл. 151, ал.1 от НК, поради което го осъжда и му налага наказание „лишаване от свобода” за срок от 2 години. На основание чл. 66, ал. 1 от НК отлага изтърпяването на така наложеното наказание „лишаване от свобода“, за срок от 3 години.

На основание чл. 23, ал. 1 от НК, съдът определя едно общо най-тежко наказание, а именно „лишаване от свобода” за срок от 2 години, изтърпяването на което се отлага за изпитателен срок от 3 години. Присъединява към така определеното наказание и "обществено порицание", което да се изпълни чрез обявяване на присъдата на информационното табло в община Дупница, за срок от 1 месец.

Присъдата може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд - Кюстендил в 15 - дневен срок.