Организират кампания по кръводаряване в Дупница и още 10 града

   Ротаракт клубовете в България организират национална кръводарителска кампания под наслов „В кръвта ти е да спасяваш животи“. Тя ще се проведе в световната седмицата на Ротаракт от днес, 11-и март, до 17-и март в градовете Дупница, София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Велико Търново, Кърджали, Пазарджик, Благоевград, Свищов и Панагюрище. Кампанията се организира за 8-ма поредна година. Различното този път е, че тя е по-широко разпространена и се провежда едновременно в 11 града. Главната мотивация на организирането на кампанията е проблемът, пред който е изправен всеки нуждаещ се от спешно кръвопреливане, а именно оскъдните резерви на кръвните банки по градове и липсата на достатъчно кръводарители на годишна база.

   Кампанията има подкрепата на 21 Ротаракт клуба в България, както и на Районен център за трансфузионна хематология, Регионална здравна инспекция, Български червен кръст, Национално представителство на студентските съвети, аптеки и бизнес компании. Призивът към кръводарителите е: „Днес аз станах нечий герой! Направи го и ти!“.

   В Дупница кампанията ще се проведе на 15-и март, петък, от 10 до 15 часа в сградата на Общинска администрация. Всеки кръводарител ще получи и безплатно тестване за хепатит С, хепатит В, СПИН и сифилис.