ОбС утвърждава отново Мария Жайгарова за прокурист на болницата в Дупница

   Мария Жайгарова ще продължи да ръководи Многопрофилната болница за активно лечение „Св. Иван Рилски” ЕООД в Дупница, докато не се избере управител. Това съобщи председателят на Общинския съвет Костадин Костадинов по време на пресконференция, свързана с предстоящата на 29 януари сесия на местния парламент. Тогава общинските съветници ще разгледат предложение за избор на прокурист на лeчeбнoтo зaвeдeниe. 
   „Изтече договорът на г-жа Жайгарова и тъй като така или иначе не беше избран управител, няма желаещи да се явят на конкурса, който трябваше да се проведе днес, отново ще пристъпим към избор на прокурист. Аз предлагам отново Жайгарова, поради липсата на друг, макар че тя е в оставка. Това е положението, докато не намерим управител, тя ще изпълнява тези функции”, каза Костадинов. ОбС шефът поясни, че са проведени разговори с Мария Жайгарова и тя се е съгласила да остане на поста.
   Както писахме, конкурсът зa възлaгaнe yпpaвлeниeтo нa здpaвнoтo зaвeдeниe бе насрочен за 20 януари, но се провали заради липса на ĸaндидaти.