Няма кражба на идеи за паметник на Невена Коканова в Дупница, обявиха Валентин Балабанов и Николай Табаков

   Има съвпадение на идеи, но едната няма нищо общо с другата. Не съм откраднал идеята на Николай Табаков, а го поздравявам за това, че иска да направи паметник на Невена Коканова в Дупница. Това каза директорът на дупнишкия театър Валентин Балабанов.
   Изявлението му дойде във връзка с факта, че общественикът от Дупница Николай Табаков представи намерение да се изгради паметник на великата българска актриса в родния й град, а същевременно се работи и по намерение да бъде издигнат бюст-паметник на Невена Коканова във фоайето в сградата на театъра, който носи нейното име. „Не желая да бъда забъркван в никакви интриги, единствената ми амбиция е да подобря работата на театъра. Опасявам се, че заради инсинуации ще се провалят и двете идеи”, каза още Валентин Балабанов. Той обясни, че е извършен ремонт на гримьорните, предстои такъв на сцената и официалния вход.
   „Когато обсъждахме планувания ремонт на официалния вход, изразих мнение, че е добре да бъде направен кът на голямата актриса с неин бюст-паметник във входа. По никакъв начин не смятам това за кражба на идеята на г-н Табаков. Нямам претенции за авторство”, поясни Балабанов. От своя страна Николай Табаков каза, че не е обвинявал никой в присвояване на идеи. „Държа да подчерта, че аз и една дума не съм казал, че някой е откраднал моята идея. Не съм споменавал името на директора на дупнишкия театър. Съгласен съм, че едната идея няма нищо общо с другата”, заяви Николай Табаков.