Нови 69 с ковид в областта, половината са от Дупница

   Нови 69 положителни проби за Ковид-19 има през изминалите три дни /24 – 26 септември/ в област Кюстендил. Положителните случаи са от общините: Дупница – 34, Кюстендил – 23, Сапарева баня – 5, Кочериново – 3, в Бобов дол и Бобошево има по двама новозаразени, съобщават от Областния оперативен щаб.
 
През изминалата седмица в област Кюстендил са поставени 898 дози ваксини, като с първа игла са 531, а с втора – 367. Мобилните екипи на РЗИ са ваксинирали 9 трудноподвижни лица в областта. Общо поставените дози от началото на имунизационната кампания са 45 922. Лицата със завършен имунизационен цикъл са 24 675.
 
В Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в град Кюстендил са хоспитализирани 14 души. На интензивно лечение и в по-тежко състояние са трима от тях.
 
Към днешна дата в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница са хоспитализирани 34 лица. Петима от тях са интубирани, има и 21 пациенти на кислород и в средно тежко състояние. 
В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“, град Дупница са настанени за лечение 14 пациенти. Един от тях е в реанимация, а девет от хоспитализираните лица са на кислородна терапия. 

През изминалите три дни има починали петима души: 66-годишна жена от община Кюстендил; жена на 73 г. и мъж на 83 г. от община Дупница; 70-годишна и 78-годишна жена от община Сапарева баня. Лицата са имали придружаващи заболявания. Областният оперативен щаб поднася искрени съболезнования на семействата и близките на починалите.