Нови 40 положителни проби в областта за денонощие, 34 от Кюстендил са с Ковид-19

   Нови 40 положителни случаи с Ковид-19 има през изминалото денонощие в област Кюстендил. Най-много са новозаразените лица в община Кюстендил – 34, по останалите общини са: Невестино – 3, по един нов случай има в Дупница, Кочериново и Бобов дол, съобщават от Областния кризисен щаб.
   Към днешна дата в Ковид отделението на болницата в град Кюстендил са хоспитализирани 47 души. Един пациент е интубиран и в реанимация, други шестима са в по-тежко състояние, останалите са в средно тежко и предимно на кислород.
   Девет лица са настанени за лечение в Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“, град Дупница. Всички пациенти са на кислородна терапия.
   Четирима са хоспитализираните пациенти към днешна дата в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница. Състоянието им е сравнително стабилно и не са на кислород.
   През изминалото денонощие е починал 66-годишен мъж от община Кюстендил. Лицето е имало тежки придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб поднася искрени съболезнования на семейството и близките на починалия.