Нова детска площадка изграждат в жк. „Елица”

   Община Дупница започна изграждането на нова детска площадка в района на жк. „Елица”. На мястото на стария кът за най-малките до дни ще бъде изградена напълно нова площадка със средства в размер на 10 000 лева, които бяха спечели по проект от ПУДООС. Освен нови съоръжения за игра, ще бъде изградена и ограда и обособено място за отдих. Старите съоръжения са демонтирани.

   В същото време продължава работата и по детската площадка в кв. „Възход”, която се възстановява от миналата седмица. Работници от "Строителния отдел" към Общината установиха тази сутрин, че част от железните елементи за оградата са избити, а напълно увредена е и вратичката за влизане в площадката, която живущите са прибрали. Тя ще бъде отново ремонтирана и поставена. След приключване на дейностите по детския кът, ще бъде възстановена отново и изпочупената площадка в градинката зад полицията в Дупница. Само през миналата година, тя бе ремонтирана 4 пъти и два пъти от началото на тази.

   От Община Дупница отправиха апел към жителите, когато забележат вандали да унищожават детски съоръжения, веднага да сигнализират на телефон 112.