Нощ на руски удари в големи украински градове

   Нощ на нови руски удари в големи украински градове предшества възможните първи преговори между делегации на двете страни. В петия ден от началото на руската инвазия украинските власти съобщиха за експлозии тази нощ в двата най-големи града Киев и Харков.

Удари имаше и в други градове. „Укринформ“ съобщи за ракетен удар срещу жилищна сграда в Чернихив. Към момента не е ясно има ли пострадали при удара и какъв е техния брой.

Кметът на Бердянск съобщи, че черноморският град вече е под контрола на руски войски.

Поредната напрегната нощ предшества евентуални преговори между руска и украински делегации в Гомелска област на Беларус. Точното място не се съобщава. Според ТАСС разговорите ще се състоят тази сутрин. Късно снощи украинските власти обявиха, че ще преговарят без предварителни условия, но не очакват резултат.

Според източници от Пентагона руското командване променя стратегията си към водене на обсадни бойни действия.

Над 210 украински цивилни граждани са били убити, а над 1100 - ранени, след нахлуването на Русия, гласи последната статистика, изнесена от Украйна. Властите в Киев съобщават и за 4500 загинали руски военни.

Вчера руският президент Владимир Путин постави в специална готовност ядрените сили на страната си, поради западните реакции на войната в Украйна./БНР