Националната кампания „Попитайте хематолога“ ще посети Дупница

   Националната кампания „Попитайте хематолога“ ще посети Дупница на 5 юни. Д-р Вера Стоева, специалист „Клинична хематология“ от Клиниката по Хематология при НСБАЛХЗ София, ще преглежда и консултира безплатно пациенти със съмнение за хематологично заболяване. Целта е оптимизиране пътя на пациента и изграждане на добра връзка между общопрактикуващите лекари със специалисти-хематолози.

   Кампанията е насочена най-вече към личните лекари. Това е третата й вълна, подобни консултации вече бяха организирани в по-малки населени места при голям интерес. Личните лекари в Дупница и региона вече са информирани как да включат пациентите си в програмата, като вече има записани пациенти за консултацията на 5 юни. Жители на Дупница и региона, които имат съмнения за своето състояние, неуточнена хематологична диагноза или са лежали с такава диагноза в хематологично или друго отделение, могат да научат от горещия телефон на кампанията 0700 10 126 (на цената на градски разговор) начините за участие в безплатния преглед. Телефонната линия е отворена всеки работен ден от 10 до 16 ч.

   Кампанията се организира от Института за здравно образование и Българско медицинско сдружение по хематология, с подкрепата на водещи университетски хематологични центрове у нас, както и от РЗИ-Кюстендил и Община Дупница.