Направиха първа копка на нова детска градина в Дупница

  Първа копка на нова детска градина в Дупница бе направена днес. Детското заведение ще бъде построено в пространството до централната автобусна спирка в жк. "Бистрица". Именно там кметът Методи Чимев направи първата копка и разби бутилка шампанско в присъствието на общински служители, представители на фирмата изпълнител и граждани, а архиерейският наместник на Дупнишка духовна околия отец Георги Паликарски отслужи водосвет за късмет и успешна работа. 

   Преди 2 години Община Дупница закупи терена от частни собственици с цел да изгради детска градина в самия център на жилищния комплекс. Забавачката ще бъде с капацитет за 100 деца и ще струва 834 648 лева без ДДС. Парите са осигурени по Оперативна програма „Региони в растеж”. Срокът за приключване на строителните дейности е 210 дни. Детската забавачка ще бъде напълно обзаведена и газифицирана. 
    По проекта за подобряване на образователната инфраструктура в Дупница ще бъде изграден и нов физкултурен салон на ОУ „Неофит Рилски”. Той ще бъде построен на мястото на стария голям салон на училището. Осигурените средства за него са 205 000 лева. Същевременно комисия извършва проверка на мащабния проект за реконструкция на жк "Бистрица", след като ремонтните дейности приключиха.