Мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за кюстендилец, обвиняем за палеж

   Районен съд - Кюстендил, под председателството на съдия Пламен Деянов взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на 18- годишния М. К. Той е привлечен в качеството му на обвиняем за престъпление по чл. 330, ал.1 от НК, за това че на 31.03.2021 г., в село Слокощица  е запалил машина със значителна стойност – лек автомобил „Ауди А4“.

По отношение на обвиняемия има и друго неприключило досъдебно производство, по описа на РУ – Благоевград, за извършено престъпление по чл. 354а, ал.3 от НК / за държане на наркотични вещества /, се посочва в искането на РП- Кюстендил.

От приложените по делото доказателства може да се направи първоначално обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, за което му е повдигнато обвинение. Налице е и другата предпоставка, а именно - реална опасност да се укрие или извърши престъпление, се посочва в мотивите на съдия Деянов.

Определението, с което по отношение на 18 - годишния М. К. е взета най- тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“, подлежи на обжалване с частна жалба и частен протест , в 3- дневен срок, пред Окръжен съд - Кюстендил.