МВР към завърналите се от чужбина: Стриктно спазвайте домашна карантина

   Продължават проверките на служителите от МВР за стриктно спазване на  противоепидемичните мерки. От МВР призовават жителите на Кюстендилска област, завърнали се от чужбина, стриктно да спазват задължителната домашна карантина, за да не попаднат под наказателно преследване. За установените такива случаи ще бъдат образувани досъдебни производства за престъпление, съгласно разпоредбите на Наказателния кодекс.

   Продължават и стриктните проверки на изградените на вход-изход на Кюстендил КПП-та. Допуска се влизане и излизане само при неотложна необходимост – отиване на работа, здравословни причини и завръщане по постоянен или настоящ адрес. За да се избегнат излишни струпвания и опашки от граждани пред общините и гишетата на сектор „Български документи за самоличност“ за смяна на адрес и отразяването му в личните карти, в спешен порядък бе изготвена бланка за декларация. Тя ще служи за представяне пред контролно-пропускателните пунктове в областните градове, които бяха изградени във връзка с изпълнението на заповедта на министъра на здравеопазването, с която се въведоха нови противоепидемични мерки от 21 март.

   От МВР припомнят, че Народното събрание реши срокът на валидност на личните карти и шофьорски книжки, който изтича в периода от 13 март до 31 октомври, се удължава с 6 месеца. Ако имате неотложна нужда да смените личните си документи, спазвайте противоепидемичните указания със задължително отстояние пред гишетата. Вчера в Кюстендилска област са подадени 28 заявления за издаване на лични документи.