Михаела Крумова, ГЕРБ-СДС: Чакам истината от Рашков и да поднесе извинение на Кюстендил!

   Аз отново съм тук и отново искам да попитам г-н Рашков кога ще отговори на зададените му въпроси. Разбирам, че това е маниер на поведение, но няма да се откажем, защото Кюстендил никога не се отказва! С тези думи, отправени към министъра на МВР Бойко Рашков, се обърна кандидатът за народен представител от ГЕРБ - СДС Михаела Крумова.

Пред медиите тя зададе нова серия от въпроси: “Да попитам г-н Рашков: до там ли се стигна, че сами да си пишат от МВР жалбите и да бъдат в стила: “Двама неустановени граждани с двойно гражданство, с един неустановен български гражданин, са провели среща, като предмет на разговор на срещата е било купуването на гласове.” Това е сигналът, който е бил подаде до прокуратурата и по който в момента се води разследване. Искам да обърна внимание, че целият град е в камери и може да се провери кой къде е бил по кое време и с кого се е срещал. Искам отговор на въпроса: къде са македонците? Кой и как организира купения вот от македонски граждани с двойно гражданство, които имат право на глас.”

Михаела Крумова попита още: “Г-н Рашков, очаквам от вас и информация от Главна дирекция ГРАО по отношение на обстоятелството колко македонски граждани, с двойно гражданство, са гласували в Кюстендил на изборите на 04  април 2021 г. Г- Рашков, към настоящия момент, чрез направена от мен справка на сайта на Министерство на външните работи, по официални данни в шестте открити  секции, са утвърдени списъци с 204 македонски граждани, които са заявили желание да гласуват на 11 юли в Република Северна Македония. Така че, очаквам отговор на въпроса: къде са македонците, къде са тези 15 000 македонци, които се очаква да дойдат да гласуват в Кюстендил и кой, и как организира този вот? Ако нямате отговор на въпроса, очаквам да се извините на Кюстендил и на хората, които злепоставихте публично. Очаквам вашия отговор.”

Купуването и продаването на гласове са престъпления!