Мария Жейгарова остава прокурист на  Общинска болница „Св.Ив. Рилски”

   Мария Жайгарова остава прокурист на Общинска болница „Св. Иван Рилки“ в Дупница. Тя подписа договор за управление на лечебното заведение за срок от още една година. Информацията потвърди кметът на Дупница инж. Методи Чимев. Както знаете на заседание на Общинския съвет в петък с 25 гласа „за“ и двама „против” общинските съветници в Дупница я избраха за прокурист на лечебното заведение. Те й определиха месечно възнаграждение в размер на 3000 лв.  
   Припомняме, че Мария Жайгарова подаде оставка още през август миналата година, отказвайки се от заеманата длъжност. След два неуспешни конкурса за управител на лечебното заведение и по молба на Общинския съвет тя прие да остане на поста до избирането на нов управител. Напомняме, че медицинският директор на Общинска болница „Св.Иван Рилски”  д-р Крум Бонев е в дълъг болничен след заболяване от Ковид-19. 
   „ Причината да подпиша договор е отговорността, която съм поела към всички заети в болничното заведение. Трябва някой да гарантира изплащането на възнагражденията към хората, които се трудят в болницата.В момента периодът е от изключителна важност, предстои подписване на договор със Здравната каса и Министерство на здравеопазването по наредба №3, за оказване на спешна медицинска помощ.Това са важни ангажименти и аз няма да ги оставя неизпълнени”, коментира Мария Жейгарова.