Маргарита Иванова: Служител се държа агресивно към мен,  след като поставих карамфили върху дънерите

В ранното утро на площада отново дойде Маргарита Иванова, която разказа, че е срещнала изключително грубо отношение от общинските служители след като в понеделник постави карамфили върху  дънерите на отсечените дървета.

„Много болно ми стана за отсечените дървета. Мислех си какво мога да направя и това беше първата ми идея. Излязох и потърсих светя с черна лентичка. Така почетох паметта на дърветата. Цветята останаха тук, но явно когато е свършила пресконференцията на кмета, дойде представител на общината. Той беше доста агресивен с мен”, сподели Иванова. Редом до нея бяха дъщеря й Александра Григорова и 8-годишният й внук.
 
„Исках да подкрепя майка ми след като вчера тя постави карамфилите тук. Смятам, че е редно всеки да изкаже позицията си против масовото изсичане на дърветата в Дупница. Това се случва не само на площада, а из целия град. Има сеч в кв. „Развесена върба”, при Наковия мост също се отрязаха дървета.

В близост до площадката в градинката на „Развесена върба” също има сеч. Особено след големия сняг има много отрязани дървета. Да, със сигурност има и опасни, които трябва да се отстранят, но това започна да се ползва като оправдание за сечта и на здрави дървесни видове. Искам да възпитавам сина си в любов към природата. Водя го постоянно в планината. Обяснявам му, че това не е даденост и трябва да се пази, защото ние сме част от природата и тя трябва да остане и за тези след нас”, сподели Александра Григорова.

Макар и на 8 години нейният син Емилиян Стойков вече има гражданска позиция. Детето не одобрява изсичането на дърветата в центъра на града и отправя своя мъдър призив към кмета: - „Ако няма природа всички ще умрем, включително и самият той”.