Марек със страхотен обрат и победа на „Бончук“

   С обрат и хубава победа започна пролетният дял на Югозападната Трета лига за отбора на Марек. Съперник на стадион „Бончук“ бе тимът на Балкан (Ботевград), който на два пъти повеждаше в резултата, но победата с 4:2 бе за дупничани.

   Бившият нападател на Марек - ветеранът Иван Редовски откри резултата в полза на ботевградчани още в 10-ата минута – 0:1. В 30-ата минута Димитър Владимиров от домакините бе съборен в наказателното поле, за което бе отсъдена дузпа. От 11-те метра точен бе Даниел Георгиев за 1:1. Само 8 минути това обаче Кристиян Кръстев отново изведе Балкан напред в резултата с хубав шут от наказателното поле – 1:2. Равенството бе възстановено в 60-ата минута. Тогава Димитър Владимиров реализира красив гол с прехвърлящ удар отдалеч за 2:2. Гостите можеха да поведат за 3-ти път в 71-ата минута, когато шут на Кристиян Ковачев уцели горната греда зад вратаря Пламен Младенов. От този шанс се възползва Марек и 6 минути по-късно капитанът Росен Йорданов с глава след ъглов удар порази противниковата мрежа за 3:2. В 82-ата минута Йорданов се разписа за втори път и сложи точка на спора – 4:2 за тима от Дупница.

   За Марек като резерви влязоха две от новите попълнения Петьо Иванов и Илиян Христов. Друг нов играч Денислав Балев е получил контузия на тренировка и ще отсъства дълго от терените.