"Марек" с класическа победа срещу "Велбъжд" в контрола играна в Кюстендил

   Лидерът в Югозападна Трета лига, отборът на "Марек" очаквано се наложи над намиращия се в дъното на класирането тим на "Велбъжд" в контролна среща, играна на стадион „Осогово“ в Кюстендил. Футболистите на дупнишкия тим постигнаха класическа победа с 3:0, като всички попадения паднаха през второто полувреме.

Наставникът на "Марек" Светослав Георгиев изпробва в проверката два състава, като през първото полувреме заложи на доста нетипичен състав, като 45 минути записа португалецът Джеф, който е на проби. Доста по- различно стояха гостите през втората част, когато на терена бяха титулярните и логично още в 53- та минута резултата бе открит. Точен за 0:1 бе Милен Иванов, който прехвърли умело вратаря на "Велбъжд", след като с глава засече центриране на Димитър Владимиров.

В средата на полувремето Васил Калоянов удвои резултата, а крайното 0:3 оформи Иван Калайджийски в 88- та минута, след  поредно центриране в наказателното поле на кюстендилци. На кюстендилският тим с треньор Радостин Джогански, предстои тежка пролет, като целта е да оцелеят в групата.