Кметът Чимев връчи парична награда и специален плакет на дупнишкия борец Кирил Милов

   Един от най-извените български борци Кирил Милов беше на гости на кмета на Дупница инж. Методи Чимев. Само преди броени дни дупничанинът постигна поредния успех в кариерата си, печелейки златния пояс „Никола Петров“ като най-добре представил се български борец в класическия стил на традиционния турнир, който този път се проведе във Велико Търново. Световният и европейски вицешампион ликува безапелационно в категория до 97 кг, като по пътя записа четири успеха и не даде нито точка на съперниците си.

Това беше огромна победа за Милов, тъй като надпреварата е считан за един от най-силните и престижни в целия свят и мнозина го определят като неформално Световно първенство, или дори Олимпиада.

 „Вложих много труд в тренировките. Много исках този пояс и се радвам, че успях да го спечеля“, сподели дупнишкият борец пред градоначалника.
 Методи Чимев пък подчерта колко много се гордее с него и с постиженията на останалите спортисти, които прославят името на Дупница по света и у нас.
„Винаги съм бил много горд с такива мъжки момчета като вас. Не всеки е наяснона какви лишения подлагате себе си и семействата си. Успехът ти от турнира е още по-значим и заради факта, че спечели всички срещи, без да загубиш и точка, което е почти феноменално. За мен е гордост и чест, че Дупница е отгледала такъв голям спортист“, обърна се кметът към Милов.

 На свой ред изявеният спортист отвърна, че именно това, че са от Дупница помага на него и колегите му, за да постигат успехите си.
Градоначалникът връчи на бореца парична награда, както и специален плакетза „Особен принос“ в спорта на Дупница, който журито в „Спортист на Дупница 2021“ му беше гласувало. Тогава обаче Милов беше на подготовка заедно със съотборниците си в представителния отбор на България и беше възпрепятстван да дойде в родния си град.
След като получи наградата си, дупничанинът тръгна за Тетевен, където провежда поредния си лагер с националния отбор. След това най-добрите български борци заминават на подготовка в Унгария.

„От 365 дни в годината ми се събират най-много 80-90, в които да съм тук. През останалото време съм или на лагер някъде у нас, или в чужбина, или пък съм на турнир в някоя точка от света. Но това е животът на спортиста, трябва да си напълно отдаден и мотивиран, за да постигнеш целите си и да стигнеш възможно най-високото ниво. Спортът те изгражда и като човек и ти помага много и в живота. Когато имаш контузии или други проблеми, трябва да стиснеш зъби и да продължиш, дори да излезеш за двубой. Не знаеш през какво преминава и противника ти“, разказа за живота на професионалния спортист Кирил Милов.

Накрая кметът пожела на бореца много бъдещи успехи и да постигне мечтата си да спечели медал от Олимпиада. Припомняме, че Милов представяше България и на най-големия спортен форум на планетата и това лято в Токио, където обаче не успя да се качи на почетната стълбичка.