Катастрофа затвори движението при околовръстния път на Кюстендил

   Катастрофа между автобус от Република Косово и камион, превозващ дърва, затвори движението при околовръстния път на Кюстендил, съобщи говорителят на полицията Катя Табачка. 

Инцидентът е станал около 04:30 часа сутринта. Леко пострадал при произшествието е шофьорът на автобуса, който е закаран кюстендилската болница. Пътниците от автобуса са транспортирани до общинско помещение, където са им предоставени топли напитки и им е осигурен медицински преглед.
По първоначални данни шофьорът на товарния камион е спрял и е отбил от пътното платно, заради паднало дърво. Той се е опитал да спре идващият след него автобус, но превозното средство се е ударило в камиона. Местопроизшествието и в момента се обслужва, уточняват се причините за възникването му, уточниха от полицията.

Заради пътното произшествие временно е ограничено движението в двете посоки по пътя София – ГКПП „Гюешево”, в района на отбивката за село Скриняно. Въведен е обходен маршрут за леки автомобили през градската мрежа на Кюстендил, а тежкотоварните изчакват на място, уточняват от Агенция Пътна инфраструктура/БНР