Картинг писта "Пауталия" в Кюстендил се превръща в зона на толерантността

   Българската федерация по картинг организира първото по рода си събитие за Кюстендил- „Не на агресията в обществото" .То ще се проведе на 5 и 6 юни на картинг писта "Пауталия" и е предназначено за младите хора между 15-20 години. Желаещите да се включат ще могат да участват в интересни дискусии, презентации, демонстрации и разбира се управление на картинг. Събитието е безплатно и се осъществява с финансовата подкрепа на Министерство на младежта и спорта по Национална програма за изпълнение на младежки дейности.

Успоредно с него кюстендилската писта "Пауталия" през уикенда е домакин на третия кръг от националния шампионат на БФК- Национални Картинг Серии 2021г. Очаква се на старт да застанат над 40 български пилоти в този спорт, които ще си оспрват призовите места в класовете- KZ Open, KZ-2, Rotax Senior, Rotax Junior, Mini и Mini BG, по 889- метровото трасе.
В съботния ден, 5 юни са предвидени свободни тренировки, които ще започнат от 9 часа и ще продължат до 15 часа. След което ще се проведат квалификации, а от 16.40 до1 8.10 ще има по два състезателни манша на класове Mini BG и Rotax Junior.

Официално откриване ще бъде в неделя, 6 юни от 10,15 часа, след което ще се състоят първите маншове във всички класове. За 13 часа е насрочен втория манш, след което ще се проведе и награждаването на тримата най- добри във всеки клас.