Кандидатите от ГЕРБ - СДС: Ще продължим да работим за развитието на стабилна България в сигурна Европа

Ще продължим да работим за развитието на стабилна България в сигурна Европа. Това увериха кандидатите от ГЕРБ - СДС при откриване на предизборната кампания на коалицията в Кюстендил. Те бяха категорични, че последните няколко години, откакто ГЕРБ не управлява, страната буксува и нито една сериозна задача не е изпълнена. Кандидатите за народни представители увериха, че след тези избори ще направят всичко възможно, за да осигурят стабилност за държавата и сигурност за хората. 

По традиция Коалиция ГЕРБ - СДС в Кюстендил стартира своята кампания с водосвет за здраве и успех, отслужен от Негово Преосвещенство Велбъждският епископ Исаак - втори викарий на Софийския митрополит, в съслужие със свещеници от Кюстендилска духовна околия. На водосвета присъстваха водачът Христо Терзийски и цялата листа - Радослава Чеканска, Михаела Крумова, Любомир Георгиев, Иван Каназирски, Мартин Кавдански, Моника Стоичкова и Таня Иванова, както и областният координатор Даниел Данчев. 

Негово Преосвещенство се обърна към кандидатите с поучителни думи и послание за мъдрост, честност, достойнство, отдаденост и смирение. Той подчерта, че кампанията, изборите и всичко, което се прави, е необходимо да бъде в името на добруването на българския народ. Архиереят призова кандидатите: “По-малко обещавайте и повече правете. Мисля, че вие сте го доказали това, но е редно да си припомним думите на Господ Иисус Христос, че по делата познаваме хората”, каза  Велбъждският епископ. Негово Преосвещенство призова България да бъде поставяна на първо място и да бъдат пазени вярата, традициите и всичко, което е българско. На кандидатите от листата той пожела Божие благословение и подкрепа в делата, здраве, сили и мъдрост. 

На старта на кампанията водачът на листата Христо Терзийски заяви: “По традиция всяко добро начинание започваме с молитва и надежда за по-доброто бъдеще на България. Времената са сложни - и за страната, и за Европа. Предстоят ни два избора, които ще определят пътят им за години напред - за национален и Европейски парламент. Пристъпваме към тях с увереност. Показахме, че можем да направим компромис с участието си във властта, за да излезем от непрестанната спирала от безплодни избори, но няма да направим компромис със съдбата на страната, само заради участие във властта.” 

Терзийски бе категоричен: “Не позволихме да бъдем рекетирани и нашата добронамереност да бъде интерпретирана като слабост и нерешителност. Така объркахме сметките на политическите спекуланти, които искаха да си присвоят цялата власт в страната. Доказахме, че сме най-последователната и авторитетна европейска партия на България. И ще продължим по този път - за развитието на стабилна България в сигурна Европа. Надявам се, че българските граждани категорично ще ни подкрепят! Най-вече заради това, което сами видяха и се убедиха през изминалата година. Делата говорят!”

Купуването и продаването на гласове е престъпление!