Какво време ни очаква за Гергьовден

   Днес вятърът ще отслабне. Все още силен ще остане в западната част на Дунавската равнина, но до вечерта и там ще отслабне. Превалявания се очакват на места в източните и планинските райони.

   В петък вероятността за валежи е малка и температурите ще се повишат.

   През уикенда ще остане топло, но облачността ще се увеличи и ще започнат превалявания. В събота ще вали на отделни места в западните райони и Рило-Родопската област, а в неделя и на много места в Западна и Централна България.

През следващата седмица се очаква времето да се развали. Температурите ще паднат, облачността ще се увеличи и ще има повече валежи, придружени от гръмотевична дейност.

   Сутринта на Гергьовден ще има слънчеви часове, но облачността ще бъде променлива. Около и след обяд облаците ще се увеличат и вятърът ще се усили. Валежи ще има над цялата страна, като в отделни райони ще бъдат интензивни и с гръмотевици. Заради по-хладния въздух в планините над 1000 метра ще има снеговалежи и ще бъде ветровито. Температурите ще започнат да се понижават в следобедните часове и максималните ще са между 16 и 19 градуса.

   Във вторник времето ще продължава да се влошава и температурите ще паднат до 10-12 градуса.