Изберете подарък с кауза! Великденски базар организира ЦСРИД - Дупница

   Благотворителен Великденски базар организира Центърът  за социална рехабилитация и интеграция за деца в Дупница. В рамките на един месец,  екипът на социалното заведение успя изработи около 100 артикула, които да пусне за продажба преди празничните дни. „С много ентусиазъм и креативност от страна на всички в центъра и тази година успяхме да сътворим  изключително красиви изделия и да предложим неща, които са изработени изцяло ръчно. Отново не изневерихме на стила си, като използвахме за направата на великденските предмети и украси, непотребни вещи и материали  като-  бутилки, изрезки от плат, вата, стиропор, опаковъчна хартия, дървени пънчета и други, които има в чекмеджетата на всеки един дом”, разказа директорът на ЦСРИД  Евелина Карабельова.

Събраните средства ще послужат за закупуване на материали и консумативи за следващия базар, който центърът ще организира през месец декември. „Поради лошото време не можахме да осъществим идеята си и да организираме благотворителен щанд на площада в Дупница. По тази причина всички  предмети са позиционирани в самия център. Хората могат да заповядат тук и да закупят от нас красиви празнични изделия и декорации, с които да украсят своите домове и офиси за предстоящите християнски празници. Можете да разгледате част от идеите ни и във фейсбук страницата на ЦСРИД . Цените на всички изделия са символични и са свързани с подпомагане на нашата постоянна дейност”, уточни Евелина Карабельова.

„В момента от нашите услуги в центъра се ползват 52 деца на възраст от 3 до 18 години. От сърце се надяваме да се върнем в обичайния ритъм на работа, преди налагането на ограничителните мерки. Децата ни посещават редовно и вече се включват в групови занимания. Миналата седмица изработвахме празнични венци от живи цветя и клонки по повод Цветница и Лазаровден. През летния сезон предстоят още интересни занимания, с които да заинтригуваме интереса на децата”, сподели още Е.Карабельова. 

Центърът  за социална рехабилитация и интеграция за деца в Дупница осигурява на своите потребители специализирани занимания с логопед, психолог, педагог, трудотерапевт и рехабилитатор. Предлаганите услуги са напълно безплатни, а заниманията се провеждат по график, съобразен с ангажираността на децата. Центърът предоставя и безплатни консултации за родителите и техните деца.

Желаещите да се възползват услугите трябва да подадат документи към Агенция Социално подпомагане, отдел Закрила на детето, където се изготвя оценка на потребностите.