Ивайло Константинов, Крум Милев и Емил Гущеров с най-много номинации за листата на ГЕРБ в предстоящите избори

   Председателят на общинската организация на ГЕРБ в Дупница Ивайло Константинов, зам.-кметът Крум Милев и общинският съветник и бивш народен представител Емил Гущеров са получили най-много номинации от съпартийците си за участие в кандидатдепутатската листа на ПП ГЕРБ. Това обяви Константинов на пресконференция, на която представи междинните резултати от вота и уточни, че няма да участва в листата.

 „Благодаря на всички за номинацията. Винаги съм твърдял, но и сега ще кажа - моето място не е в парламента. Аз напуснах не защото нещо се случи или защото трябваше да се случи, а защото винаги съм се чувствал много по-пълноценен извън парламента, така че да помагам и на депутатите, и на кметовете в тази и всички останали общини. Все пак съм един от учредителите на тази партия - станаха вече толкова много години, и на база контактите, които имам и дай Боже да имаме всички, за да помагаме да се развива цялата Кюстендилска област така, както иска”, посочи Ивайло Константинов.
Крум Милев също си даде отвод. „Това е огромно доверие спрямо мен, но и аз си правя отвод. Оставям изпълнителната комисия да даде път на по - млади и нови лица”, лаконичен бе Милев.
Стана ясно, че до брифинга са гласували 178 от членовете на ГЕРБ в община Дупница, които имат право на вот. До 20 часа тази вечер право да гласуват имат поне още 100 души, които бяха призовани да участват във вота. На 9 февруари списъкът с предложенията, който ще бъде подреден по азбучен ред, ще бъде изпратен на Изпълнителната комисия и тя ще определи водача и състава на листата. Очаква се до края на месеца листите да бъдат окончателно готови.

На пресконференцията стана ясно още, че Ивайло Константинов е бил предложен за народен представител от 109 души. Крум Милев е получил 108,  а Емил Гущеров – 107 гласа. Общинският съветник д-р Александър Паризов е номиниран от 17 души съпартийци. Настоящият народен представител Радослава Чеканска е подкрепена от 11 души. Общинският съветник Йордан Йорданов има зад гърба си гласовете на от 10 съпартийци, Богомил Костов-на 7, зам. областният управител д-р Матей Попниколов и Георги Ив. Георгиев са събрали по 5 номинации, а Виолета Инкьова и Борислав Якимов - по 3. Номинации имат и Иван Кьосев, Иван Шатровски, арх. Асен Пилев, Лора Василева, Валентин Христов, д-р Мария Соколова, Димитър Шопов, Димитър Крекманов и Емил Панчев.
Сред номинираните за кандидат-депутати са и граждани от Кюстендилска област, които не са жители на община Дупница, както и представители на правителството и сегашното Народно събрание. Най-много номинации има министърът на вътрешните работи Христо Терзийски, следван от председателя на Общинския съвет в областния център Михаела Крумова, предприемача Валентин Златков, настоящият депутат Кирил Калфин, новият областен координатор на ГЕРБ Даниел Данчев и настоящият областен управител Виктор Янев. Много от членовете на ГЕРБ са номинирали премиера Бойко Борисов. Предложения има и за зам. министъра на земеделието Лозана Василева, за Владислав Горанов, Делян Добрев, Николай Нанков, Елена Ташкова - председател на ГЕРБ - Жени - Благоевград, за министър Деница Сачева, депутатите Тома Биков и Спас Гърневски, зам.-председателя на социалната комисия в Народното събрание Светла Найденова.
За кандидат-депутати са били предложени и Методи Чимев и Калин Гелев. Тези гласове няма да бъдат зачетени, тъй като действащи кметове не може да бъдат номинирани, а както е известен единият е градоначалник на община Дупница, а другият на Сапарева баня.
Ивайло Константинов обясни още, че  и той, и колегите му са изненадани от резултата на депутата Радослава Чеканска, чиято работа оценяват като изключително позитивна.

„Моите номинации са за министър Терзийски, за административния сътрудник в офиса Богомил Костов, защото мисля, че трябва да даваме път на младите, а това е и партийната повеля, наистина партията трябва да се отваря максимално, и за бизнесмена Валентин Златков, който управлява няколко бизнеса, един от които голям шивашки”, отбеляза Ивайло Константинов.
Лидерът на ГЕРБ за Дупнишка община коментира и действия и изявление на общинския съветник и бивш кмет на града Първан Дангов.

„Гражданите питат има ли зависимост от алкохола, обръща ли пиян общинската кола, докато беше кмет, къде са парите за непостроената морга, къде са парите за ул. „Рилски манастир” и подпорната стена, къде са парите за дома за възрастни хора, който беше открит, но не беше изграден”, каза Константинов. И допълни: „Г-н Дангов нарече крадци всички нас от ПП ГЕРБ и каза нещо от рода, че в общината си крадат безнаказано. Та го призовавам в тази връзка в обозримо кратък срок да даде доказателства за откраднатото. Защото в противен случай в рамките на един месец в качеството си на общински ръководител на ГЕРБ ще предявя иск в съда, за да докаже какво точно краде ПП ГЕРБ и с какво сме окрали общината.
Обяви че бил спечелил избори, а ние сме му ги откраднали, при положение че всички съдебни инстанции се произнесоха по неговите жалби. Говори че има свидетели, които са свидетелствали, че Гущеров ударил шамар на дъщеря му и това се случило пред 300 членове на секционни комисии. Аз също бях разпитван и няма данни, никой не е потвърдил обвинението на дъщеря му, че е била дърпена, а дърпането прерасна в шамари”.
Снимката: Ивайло Константинов (вдясно) и Крум Милев