И през следващата седмица лошо време и валежи

   Днес все още на много места в страната ще има валежи, главно в Източна България с гръмотевици, но от запад ще започне разкъсване и намаление на облачността.

   Вятърът постепенно ще се ориентира от запад-северозапад и ще е до умерен. Максимални температури между 17° и 22°. Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за май.

   Над планините ще е облачно с валежи от дъжд, над 2000-2100 метра от сняг. На отделни места ще прегърми. По-значителни разкъсвания на облачността ще има по-късно през деня. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 11°, на 2000 метра - около 4°.

   В началото на новата седмица Средиземноморски циклон ще донесе нова порция валежи. Температурите ще се задържат около 20 градуса, като след вторник се очаква да паднат надолу с 1-2 градуса.

   В средата на следващата седмица валежите ще продължат, повече в Западна и Северна България, а температурите ще останат без промяна.

  В края на следващата седмица се очаква времето да се стабилизира и да бъде предимно слънчево. Температурите ще достигат летни стойности след 20 май.