Христо Терзийски: Явно съм много неудобен за някого в МВР

   Явно съм много неудобен за някого в МВР, защото периодично се правят опити името ми да бъде замесено в някакъв скандал. След като се установят фактите, този някой няма достойнството да ми се извини. Не очаквам да се случи и след днешния.

Но тъй като ние дължим отчетност пред българските граждани, искам да заявя, че не ми е известно срещу мен да е правена проверка по време на службата ми в МВР, нито някога съм викан в дирекция „Вътрешна сигурност“, за да ми се снемат обяснения, както изисква законовата процедура. Няма от какво да се притеснявам през времето на цялата си служба в МВР, напротив - има доста неща, с които бих могъл да се гордея.

И тъй като понастоящем, по волята и с категоричната подкрепа на моите съграждани, съм народен представител, в рамките на конституционните си правомощия ще продължа да правя всичко по силите си за прекратяване на тази недопустима война между МВР и Прокуратурата.

Това поведение може би задоволява нечие честолюбие, но противопоставянето между институциите, на които Законът вменява противодействието срещу престъпността, е в полза единствено на криминалния контингент и най-вече на лицата, укриващи се от правосъдието.