Христо Терзийски: Управляващите занемариха поддръжката и контрола по пътищата, статистиката е ужасяваща

   Приятели, в следващата седмица много българи ще пътуват с автомобилите си, за да посрещнат Възкресение Христово със семействата си или за да направят кратка ваканция през празничните дни. Призовавам ви да бъдете изключително внимателни и отговорни! 

Статистиката за пътната безопасност през изминалата година е ужасяваща. Пред 2021 са загинали по пътищата 94 души повече спрямо 2020, а само от началото на годината са над 40!Числата са потресаващи, а човешкия живот не е статистика, а ценност, която трябва да бъде най-важният приоритет. 

За съжаление, в желанието си да се разправят с политическите опоненти, управляващите занемариха и поддръжката на пътищата, и контрола върху пътното движение!От позицията си на народен представител ще направя всичко, което Законът ми предоставя като законодателна инициатива и контрол върху дейността на изпълнителната власт, за да спрем тази изключително негативна тенденция.

Но най-важното е, отново повтарям, всеки от нас да бъде съвестен и отговорен на пътя. Нека семействата ни да имат възможността да се радват на нашата обич и внимание!