Христо Терзийски: Трудно може да се очаква добро от правителство  на  партии с политически опоненти, които се отказаха обща снимка

   От днес България има ново редовно правителство. Политическата култура изисква да му пожелаем успех. Опитът от последната година обаче, ме кара да съм скептичен в това.

Базирано около едно ядро от служебните правителства на Радев, които 7 месеца не решиха нито един проблем пред страната, а напротив - здравната и икономическата криза се задълбочиха, а инфлацията вече тежко удря по джоба не само най-уязвимите социални групи, но и мнозинството работещи българи. Към това ядро се включиха или компрометирани политически лидери, или млади, но напълно неопитни за позициите си хора.

И ако служебните правителства, които имаха цялата власт, без никакъв контрол от Парламента, не решиха нито един проблем, трудно може да се очаква, че сега нещо ще се промени към по-добро, когато в управляващата коалиция участват партии - десетилетни непримирими политически опоненти, които се срамуват един от друг и дори при подписването на коалиционното споразумение отказаха обща снимка.

Въпреки тази недобра перспектива, която се очертава пред страната, ние от ГЕРБ-СДС сме длъжни, дори и в опозиция, да продължим да отстояваме националния интерес и сигурността за бъдещето на всеки един български гражданин.