Христо Терзийски: Рашков за "довиждане" се опита да си припише постижение, за което не само няма никаква заслуга

Христо Терзийски: Рашков за "довиждане" се опита да си припише постижение, за което не само няма никаква заслуга

Вече бившият министър на вътрешните работи за "довиждане" се опита да си припише постижение, за което не само няма никаква заслуга, но дори бе против - заедно с подкрепящото го мнозинство. А именно - повишаването на възнагражденията на служителите в МВР с близо 20% при актуализацията на Държавния бюджет. 

Такива средства не само не бяха предвидени в проекта, внесен от Министерски съвет, но дори и при гласуването в бюджетната комисия на Народното събрание, в която аргументирах нашето предложение, представителите на управляващата коалиция бяха "против" с 11 гласа - стенограмите са публично достъпни на сайта на Парламента. 
Заплатите на полицаите бяха повишени по предложение на опозицията и с гласовете на опозицията и бившите коалиционни партньори на управляващите. Достойното възнаграждение на служителите на МВР бе кауза, зад която стоим още от първия ден на 47 Народно събрание и съм удовлетворен, че тя бе успешно реализирана. 

Затова, когато някой се опитва да прокара една лъжа в публичното пространство - дори и тя да му е за последно, се чувствам длъжен да реагирам. Истината ще ни направи свободни!