Губернаторката на Кюстендил иска спешна среща с ЧЕЗ, кметски наместници вдигнали ръце от непрекъснати проблеми с тока!

Е. Николова от село Долна Гращица: Два поредни беше нещо страшно, токът спираше през 3 минути

   Областният управител на Кюстендилска област Катя Димитрова ще инициира среща с представители на "ЧЕЗ Разпределение България" АД. 

За дългогодишни проблеми с електроснабдяването алармираха днес на среща с нея, зам.-областния управител Любомир Терзийски и главния секретар на Областна администрация-Кюстендил Гергана Михайлова, кметове и кметски наместници от община Кюстендил. Те се оплакаха от чести, непланови прекъсвания на електрозахранването, което създава сериозни неудобства на населението. Заради прекъсването на тока са повредени електроуреди, а учениците са имали затруднения с онлайн обучението, обясниха кметовете и кметските наместници. „На 16.02. и 17.02. от 14.00 до 17.00 ч. беше нещо страшно – токът спираше през 3 минути“, заяви кметският наместник на с. Долна Гращица Екатерина Николова. Тази сутрин електрозахранването отново е прекъсвано. 

„Искаме съдействие, тъй като проблемите ни до момента не са решени“, апелираха представителите на местната власт, като предоставиха копия от жалби, депозирани до дружеството. Те настояват за почистване на растителността около съоръженията на "ЧЕЗ Разпределение България" АД, като, по думите им, до момента това е извършено само в селата Слокощица, Коняво и част от Търновлаг, както и за улесняване комуникацията с дружеството.